Ringenäs GK                                                                                                                          uppdaterad: 120909                  Lördag 120901                                                                                                                   

Claes, Rafael

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tt7, hål för hål        tt7, det svänger       tt7, bilder                                                                        

tt1 tt2 tt3 tt4 tt5 tt6 tt7 tt8          nettotabell / bruttotabell          Bett 2012

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tourvärdarnas resumé:

WOW, vilken helg!
Claes hämtade mig på jobbet på fredag vid 10-tiden och vi åkte lugnt ned till Ringenäs GK njutandes av det vackra vädret och den vackra utsikten. Spänningen var rätt hög för hur detta skulle arta sig, då jag på träningarna under veckan misslyckats vid rangen och jag dagen innan inhandlat en glänsandes ny svart Cobra SMAX! Jag funderade på hur en ormtjusare känner sig med en svart kobra i korgen. Skulle jag klara av att bemästra den inför alla dessa Duffotoppare. Jag hade ju bara varit med på en tidigare major och hört hur man kan bli behandlad vid en slice.

Nåja, väl framme vid anläggningen så infriades alla förväntningar på mat, logi och omgivning. Sällskapet gjorde ingen besviken och Wirén hade kommit igång bra! Maten slank ner och alla kom iväg till rangen för att värma upp, utom P-A som tyckte att mer än tio bollar var överdrivet. Jag tror dock att Kjell och Engel hann förbruka varsitt kort och jag själv var väl inte långt efter.

Dags för första bollen att ge sig ut för att reka banan och i den fick jag gå med Claes, Wirén och Mindhammar! Vilken upplevelse! Jag skrattade mig igenom 18 hål (Wirén pratar på mer än min 9-åring på både in och utandning) och Cobran smälte som vax i mina händer. Tyvärr så hade Claes och jag inte förberett med Iphones så det var först vid målgång som vi kunde konstatera resultaten. PA och jag tvingades nesligen att sänka oss inför den viktiga Majorn. Något som PA skulle hantera lysande.

Kvällen gick i matens och Baccus tecken, vilket var fantastiskt trevligt, men jag fick också lära mig att Anders Andreasson är filosofiskt lagd med många finurliga tankar och åsikter om greener och annat. Att Janne var en liten snobb hade jag väl anat lite sådär men att han skulle komma i KAVAJ till middan hade jag inte väntat mig.

Efter en god natts sömn med drömmar om giftcobror och allehanda bunkrar och vattenhinder var det så dags för en god frukost och de första 18 hålen på majorn. Jag kom ut i sista bollen med Anders L och Håkan. Anders började direkt med ett bra slag medan Håkan "håkade" ut mot drivingrangenätet och jag slicade ut under ett djävla träd. Sedan höll det på sådär i 18 hål. Idiot, som Dan säger när han missar, fast jag viskade bara för jag ville ju inte ge de andra psykologiskt övertag.

Anders spelade fantastiskt! Raka fega utslag och sedan hur enkelt som helst in på green. Håkan och jag larvade med, jag mer än Håkan. När jag studerar resultaten så ser man att den gode Anders hade kopplat ett visst grepp efter nio hål. PA's suveräna 37 runda på sista nio gav honom ledningen efter 18 hål men vi var ett koppel på mellan 73 och 77 slag som tyckte att darrar han det minsta på manschetten så hugger vi ner honom. Detta löste den gode PA magnifikt med en lugnande stor stark till lunch och vi andra hade bara att bocka och tacka för uppvisningen.

Anders som kom tvåa, bara ett slag efter, grämde sig å det gruvligaste över debaclet på första rundans hål 16, en nesliga 10 som var skillnaden mellan första och andra plats. Vi noterar också att Anders A kom trea två slag efter Anders L och att Håkan spelade upp sig till en fjärde plats. Något som jag fick lära mig under denna fantastiska dag är hur olika alla spelar, och då tänker jag inte på svingar och strategier utan hur man pratar. De flesta pratar ju med de andra i bollen medan Dan lät som om han hade en caddie med sig. Och jag hade inte velat vara i hans kläder! Klubborna går det också att prata med eller sig själv. Fascinerande! Tävlingarna i tävlingen, longest drive vann PA, brutto också, närmast hål vann Anders A och läroboken om golf tog Stefan hem. Har en ny tradition instiftats i.o.m Stefans pris?

Avslutningsvis så vill jag återigen hedra Claes då han drog det tyngsta lasset ( med den kroppshyddan kan man ju tycka att det är OK) i arrangemanget.

Vädret var kanon, login fantastisk, maten och drycken likaså och kamraterna, herrarna från Duffotopp grädden på moset. Hoppsan, nu höll jag på att göra det igen, glömma Anders A. Det var han som via sin sponsring såg till att PA kunde åka hem med ytterligare en bag i bagaget. Han måtte ha ett stort garage.Tusen tack Anders och alla andra som gjorde denna majorn till MIN roligaste!

//Rafael

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Längsta drive: PA, 235 m (hål3, röd)

Närmast hål: AA, 2.5 m (hål9, röd)

 

P-A vinner efter fint spel över de 27 hålen!

foto: Jan