Sven Källman

53 år

hcp 11

Känner Lasse E, Anders A, Dan, Jens, P-A T

Inkom 2 juli 2015

sven.kallman@hotmail.se

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Hej!

 

Vill härmed  ansöka om en plats i golfsällskapet Duff & Topp.

Efter att ha varit på ute på vift under många år, mest i grannkommunen Härryda, har kärleken tagit mig tillbaka till Mölndal. Här har jag, genom kärleken, återupptagit umgänget med många av Duff & Topps trevliga medlemmar. Många av dessa medlemmar har jag känt sedan barnsben.

Jag började min golfkarriär i 10- årsåldern. Nä. Jag skojade bara. Min första golfupplevelse var i 10- årsåldern och den slutade på akuten för min del. Vi var ett gäng pojkar som ”lånade” kompisens pappas klubbor och sköt lite mellan villatomterna i Helenevik. Det gick ju bra. Inga fönster kom till skada. Efter ett tag tyckte jag att en kamrat hade en väldigt skojig sving. ”jag måste korrigera den lite”, tänkte jag och kom upp bakom honom samtidigt som han slog. Pang!!! Järnsjuan rätt i plytet. Jag vaknade upp på akuten med mina föräldrars oroliga blickar riktade mot mig. ”Golf är inget för dig. Låt överklassen ha sina sporter och håll dig till fotboll och basket”.

Där tog min golfkarriär ett uppehåll på 20 år. Jag återupptog karriären när mina två barn var små och spelade väl då inte mer än ett par gånger per år. Tog mig ner till 18 i hcp ganska fort och hade golfen mest som ett andningshål och att få träffa kompisarna.

Efterhand blev ju barnen äldre och jag fick mer tid för min golf. Jag har tagit mig ner till 11 i hcp och håller mig nog där tills kroppen gör att hcp:n stiger igen.

I nuläget är jag med i Björnhults GK nere i Falkenberg, men har väl planer att byta till en klubb närmare bostaden i Mölndal.

Jag skulle bli väldigt glad om jag får möjlighet att vara med i ert eminenta golfsällskap.

 

Med vänliga hälsningar!

Sven Källman