Återstår alltså bara en tävling av 2017 års säsong, tt8 på Delsjö GK nu på lördag 2 september!

Nedan ser ni förutsättningarna för Duffex Cup. Jag har highlightat vad som gäller för några av alla de som har chansen att ta hem Duffex Cup och medföljande priser.

Väl mött på vackra Delsjö GK på lördag!

//Kjell

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej alla!

Tourtävling 7 är spelad och nu återstår alltså endast en tävling, tt8 av årets tour.

För att det i år (och framöver ?) skall bli extra spännande och för att hålla intresset på topp hela vägen så bestämde vi på årsmötet att de tre avslutande tourtävlingarna kommer att ingå i ett slutspel, typ FeDEx cup-slutspelet!

Touren rullar samtidigt på som vanligt och vi kommer precis som tidigare år ha en totalsegrare (och tvåa, trea) netto och totalsegrare brutto.

För slutspelet gäller att vi kör vanlig poängräkning för tt6 och tt7 (10,8,6,5,4 osv) och sen kör vi "FedEx Cup style - återställning" av poängen inför tt8. Tanken är ju att premiera deltagande hela vägen, bra spel och samtidigt få med så många som möjligt till tt8.

Inför tt8 får då ledaren sammanlagt (tt6+tt7) 2000p, tvåan 1800p, trean 1520p osv allt enligt FeDEx Cup. Man får sedan i tt8, poäng för seger osv enl 2000, 1200, 760 osv. Detta gör att Top5 totalt från tt6+tt7 kommer att ha avgörandet i egen hand - vinst i sista så tar de hem "Vår FedEx Cup"!

Det kommer dock att finnas stora möjligheter även för lägre placerade att ta hem titeln.

Spänningen hålls alltså vid liv in i det sista!

FeDEx Cup har ju under ett antal år förfinat sitt sätt att räkna för att hålla spänningen vid liv in i det sista så vi utnyttjar helt enkelt detta!

FeDEx-Cup, så funkar det!

 

För tt8 väljs en bana i "närområdet" och hela evenemanget avslutas med en touravslutningsmiddag på kvällen!

Slutspelet kommer att ha egna priser och prispengar som delas ut under middagen.

OBS! Inom detta slutspel så får man bara 10p för majorn, för att inte ge den för stor betydelse.

         

Datumen för respektive tävling är:       

tt6 söndagen 6 augusti - Ulricehamn Jens, Ian

tt7 lördagen 19 augusti - Engel, Stefan

tt8 lördagen  2 september - Anders A, Jan, Dan

 

Hälsningar!

Styrelsen