2014 Duff&Topp Matchplay Trophy, 6th edition               

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                            

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

match no 1

 

Lasse J (12) - P-A (4)

Hulta GK, tisdag 20/5

Lasse J vinner efter särspel (chip + putt), 2a omgången!

 

resumé:

 

Hej!

Här kommer resultatet från vår match som visade sig bli en lika jämn match som förra året - Lars J, 1 up (reds anm).

1 upp till mig efter 2:an, lika efter 3:an, 1 upp till P-A efter 6:an, lika igen efter 7:an.

1 upp till mig efter 10:an, lika igen efter 15 som höll sig ända in.

Om man räknar dom skänkta puttarna så hamnade P-A på 76 och jag 83.

P-A puttade grymt bra!

Vi körde särspel genom att chippa + putta  och där vann jag efter 2:a omgången.

 

/Lasse

 

   Vinstputten!  filmat av Anders A

 

_____________________________________________________________________________________________

 

match no 2

 

Rafael (11) - Anders L (19)

Hulta GK, tisdag 20/5

Anders L vinner 5/4!

 

resumé:

 

God morgon pojkar!

Här får ni en liten sammanställning från matchen mellan Anders L och Rafael.

Jag får be Rafael hjälpa mig med resumen då han förde protokollet.

 

Med vänlig hälsning

/Anders

-----------------

 

Hrm!

 

Hur hanterar man detta?

 

Jag hade höga tankar om min motspelare Anders Lomander men jag håller precis på att omvärdera detta!

Att låta förloraren krypa i smutsen efter en utskåpning är ju inte snyggt, tycker jag. Men, en 5/4 förlust blev det där det aldrig var någon diskussion om vem som skulle vinna. Anders spelade stabilt hela tiden och missade i princip ingenting. I denna förödmjukelsens stund kommer jag att tänka på Pippis ord när hon ger guldmynt till tjuvarna hon kommit på med att stjäla hos henne:

"Om man är väldigt stark måste man också vara väldigt snäll."

 

Grattis Anders och tack för en trevlig runda en helt fantastisk golfdag!!!!!

 

/Rafael

-----------------

 

:)

 

/Anders L

 

_____________________________________________________________________________________________

 

match no 3

 

Anders E (4) - Dan (9)

torslanda GK, lördag 31/5

Anders E vinner 5/4!

 

resumé:

Tack, det var kul idag. Vi spelade ganska bra bägge två men Dan hade lite otur med vatten på både gamla 17 och 18 och sen out på följande P5an. Hålen tog snabbt slut för honom där men mitt spel var riktigt bra där. D j9 till 3 meter på gamla 17:) riktigt kul. Resume kommer. Ny b-chans för S nu..

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

  

match no 4

 

Anders A (10) - Svenne (17)

Hulta GK, tisdag 20/5

Anders A vinner 2/1

 

resumé:

Matchen spelades på ett Hulta med många ombyggda greenområden med mycket lyckat resultat om de nu hade klippt greenerna! Grrrr……

Båda spelade i stort sett bra golf fram till och med 10:an där båda gjorde starkt par på par-3:an, 155 m.

AA låg då ”1 upp” och på 11:an ställde SG till det lite för sig och bar med sig dessa funderingar upp på 12:an och 13:e vilket inte brukar vara en bra strategi.

Båda kände av de extremt tröga greenerna och puttade kort ”hela tiden” ( PÅ MATCH !!! ) Oförlåtligt.

Med 3 hål kvar var AA 3 upp ( Dormy ) och då tände Svenne till och passade på att ta 16:e när AA försökte träffa bilarna ute på vägen med sin Driver…..

17:e hålet delades och matchen var slut.

 

Tilläggas skall att vi hade en supportande Mindhammar i bollen som skuttade runt med glada tillrop och gjorde allt för att inte vara i vägen. J

Trevligt!

 

/Anders A

--------------------------

 

Det hade ju öst ner i förrgår så det var nog därför de inte klippt !

Några kul grejer från rundan….

Svenne hade bra birdieputtar på både 4:an och 14:e ! Svårträffade greener om man slår ”kort”!

På 7:an låg jag strax utanför green på två slag men han låg bara 20 meter bakom och la upp den 4 meter från flagg !

Han spelade tidvis riktigt bra!

På 5:an låg han mitt i fairway, och jag till vänster mask bakom 2 träd båda ca 135 meter från flagg.

Han lägger sin i vänsterbunkern, och jag slår ett drawat halvslag med en järnfyra under grenarna runt träden och rullar upp mellan bunkrarna till 3 meter från flagg J Otroligt nöjd med det slaget.

Sedan träffar jag flagg nere vid hålet på andraslaget på nionde med en järn-nia, jävligt nära den gick rakt i !

Nu hade jag en 4 metersputt istället när den studsade iväg.

Hade många bra Drives !! Det nya greppet börjar sätta sig J

Kan bli bra...

 

/Anders A

_____________________________________________________________________________________________

 

 

match no 4

 

Anders A (10) - Svenne (17)

Hulta GK, tisdag 20/5

Anders A vinner 2/1

 

resumé:

Lasse får bita i det sura äpplet och får stryk av Jens i åttondelen på Hulta Gk i strålande väder med 2/1 i en match som blev riktigt spännande mot slutet.

Kort resumé :

Lasse slår i vattnet på första hålets andra slag och Jens vinner hålet på par.

På hål två slår bägge perfekta utslag men Jens slår i bunkern till höger på andra slaget och sedan i motsatta bunkern varför Lasse tar hålet med en bogey.

Jens Vinner dock korthålet därefter med en klockren birde.

På hål fyra slår Jens i bunkern till vänster medan Lasse sätter upp sin drive perfekt på 150 m plattan. Jens prickar dock green men precis lagom toppad järnsjua ur bunkern och vinner hålet på par då Lasse hamnar i grren bunkern till vänster i ett mycket svårt läge med en närmast hopplös stans.

Hål 5 delas på par för bägge. Lasse spelar "by the book" medan Jens kämpar i sitt par med en dålig drive och en toppslicad järnnia följt av en ok chip över bunkern och en bra putt.

Hål sex delas på par och hål sju på bogey efter lite olika knepigheter. Jens slår sin drive ut bland träden till vänster och tokmissar nästa slag för att spela ok resten av hålet medan Lasse slår en perfekt drive och en bra spoon men har oturen att hamna i en håla som gör att han missar inspelat grovt.

Hål 8 delas på bogey efter att bägge kombattanterna besökt skogen till höger om fairway. Jens var dock betydligt värre ute än Lasse men hade tur då medspelaren från hemmaklubben hittade bollen i djup gräs som Jens med alla krafter och en bra järnnia lyckades få ut på fairway.

Hål 9 vann Jens på par medan Lasse gjorde bogey då han fortsatte att putta för kort.

Hål 10 : Bägge gör bogey fast Jens borde gjort minst par men missar en enkel putt. Samtidigt som Lasse gör ett fenomenalt bunkerslag men missar putten. Jens vinner dock hålet med hjälp av handicapslag.

Jens leder nu med fyra hål !!!

Hål 11: Bägge slår perfekta utslag. Jens har ca 30 m till vattnet och Lasse 5 m. Nu börjar dock eländet. Jens dufflar grovt och går i vattnet och förlorar sin boll som han spelat 2,5 rundor på. Lasse toppar sitt inspel och går sånär i vattnet på andra sidan. Till slut vinner Lasse hålet på bogey.

På hål 12 får Lasse på en longdriving drive men den är för mycket till höger och är spårlöst borta varför Jens vinner hålet på par.

På hål 13 förloras Jens boll då Lasse tappar bort den i luften när Jens slår sitt andraslag. Lasse gör ensam ett par som borde varit en birde då han blåser i bollen. Ja den låg så nära hålkanten!. Om nu någon tror att Lasse "tappade bort" Jens boll för att matchen skulle bli mer jämn så är det fel då bägge spelarna är gentlemän och inser att leken är just en en lek om än på fullaste allvar!

På hål 14 slår Jens en kanondrive mitt infairway och har 129 m kvar till pinnen som står bakom bunkern. Lasse har 130 m från ruffen till höger och lyckas landa sin boll precis över bunkern även om den rullar över hela greenen. Jens pitch går för mycket till vänster och han lyckas dessutom duffa chippen och sedan putta på tok för kort. Plötsligt har Jens ledning krympt till 2 då Lasse vinner hålet på bogey.

På hål 15 slår bägge ut bland träden till vänster. Jens värre än Lasse. Lasse vinner hålet på par då Jens gör bogey. Nu är ledningen för Jens nere i 1 och pulsen stiger!

På hål 16 slår Lasse en drive som verkar ta i sista trädet innan bunkern medan Jens slickar ut sin drive till höger fairway sida. Lasse tvingas spela fram sig då hans boll låg väldigt illa vid ett av träden varvid Jens passar på att fegspela och lägger sig kort green. Lasse slår en perfekt wedge tre meter vänster om pinnen och Jens lägger sin chip 1,2 m från pinnen. Bägge missar pattarna varför hålet delas på bogey, Jens leder med 1!

Hål 17. Bägges slår varsin järnnia då pinnen står på 130 m. Bägge slår rakt mot pinnen men ingen träffar bollen helt perfekt varför bägge blir lite korta. Lasse har ca 6 m kvar medan Jens har 4. Lasse missbedömmer sin putt och den blir alldeles för kort då han får ca 2,5 kvar. Jens puttar ok i längd men har läst hålet slarvigt varför bollen viker av åt "fel håll" och ger honom en retur på ca 70 cm. När Lasse sedan missar sin putt och Jens med förhöjd puls sänker sin är matchen avgjord till Jens fördel då han då leder mer 2 och det är ett hål kvar att spela. Alltså 2/1 till Jens.

Kombattanterna tackar varandra för en kul match och avslutar rundan med var sitt klockrent par på hål 18 " bara för att det är så enkelt".

 Skrivet av den ödmjuke segraren i ovanstående match!

// Jens