2015 Duff&Topp Matchplay Trophy, 7th edition

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                           

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Final

 

Lars J - Lasse E, Hulta GK 20/9!

Lars J vinner 6/4!

 

Lasse E gör alls ingen dålig runda med 32p på 18 hål men idag spelar det ingen roll, för Boråsar'n är verkligen på hugget!

Han börjar med en trippel men sen är det slut på gåvorna, matchen är över efter 14 hål och Ian vinner med 6/4!

Han har alltså 0p på första hålet men sen snittar han 2.6 p på följande 13 hål ( i snitt 2.4p på 14 hål).

 

Nedan kan ni läsa LJs resumé och längst ner ser ni till vänster LJs score och till höger hur matchen utvecklade sig.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Årets final spelades i vackert höstväder och med två laddade Lassar.

 

Skapliga utslag på 1:an men mitt andraslag hamnade i dammen (inte första gången), trippel på mig bogey på Ericson.

 

Tvåan, Ericson skickade drivern nästan out på vänstersidan, och därifrån till framkant green, själv lade jag inspelet 3m från flagg, treputt för Ericson, par för mig.

 

Trean Ericsons utslag till vänster om green med en svår chipp som följd och tvåputt, greenträff för mig och tvåputt för par.

 

Två bra drivrar på 4:an där jag la in mitt slag på green och Ericson i vänster bunker, därifrån över green i en tall och ned, två putt för mig.

 

Hål 5 Bogey för mig och dubbel på Ericson då första bollen inte hittades efter utslaget.

 

Nu var det tungt för Ericson och inte blev det bättre efter utslaget på 6:an där han drog den långt vänster nästan ut i skiten, greenträff för mig, Ericson gör en grym chipp och sänker för birdy, par för mig.

 

Första delade hålet kom på 7:an där bägge gör par.

 

På 8:an hamnade Ericsons utslag i fairwaybunkern på höger sida och därifrån till greenbunkern, upp och tvåputt för par, själv stabilt par.

 

9:an gör Ericson ett grymt utslag och inspel ca 8m förbi flagg tvåputt och par, själv drog jag inspelet till vänster och in träden, studsade framåt på asfalten upp till höger om green, svår chipp som gick ca 3m förbi, sänker denna för par och har här även slag, 4 upp efter nio.

 

Tar 10:an på bogey då Ericson varit i bunkern igen.

 

Två bra utslag på 11:an, grym pitch av mig ca: 1,5m från flagg, Ericson duffar inspelet i vattnet, birdy för mig.

 

12:an tar Ericson efter en riktigt bra drive och inspel, par, bogey för mig.

 

Två riktigt bra utslag på par 5:an, jag spelar fram mitt andra slag till ca 90m kvar, Ericson gör ett grymt andra slag som landar vid green men rullar av på mitten av green, själv läggar jag inspelet ca 10m kort flagg, Ericson chippar in sitt eagle slag ca 1,5m från flagg, jag sänker min 10 meters putt för birdy och ericson sänker sin , delning på birdy, hur ofta händer det.

 

På 13 skickar Ericson ut sin drive långt till höger men hittar bollen, därifrån kort green , duffar chippen och sedan in på green, 2putt bogey, själv hamnar jag kort green efter andra slaget, chippar in den nära och sänker för par.

 

Klart 6/4

 

Tack Lasse för en härlig eftermiddag.

 

Lasse Josefsson

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------