___________________________________________________________________________________________________

2023 tt8 Reima Memorial 12th edition, lör 9 - sön 10 september!                                                                                    Reima

Mikael, Håkan, P-A T

foton    kommentarer             

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resume:         

Resan började i Gbg/Kålltorp med att Claes hämtade upp tävlingsledningen (Micke, Håkan). Efter tre timmar i bil anländer vi till ett varmt och soligt Araslöv Golf&Resort.

Dagen till ära bjuds vi på ett perfekt golfväder med sol o svag bris, 7 tappra gubbar spelar inspelsrundan på Södra banan. Efter dagens spel står Lasse som vinnare på even, 72 slag netto följt av Micke på +3 och Claes på +4. Längsta drive vann Micke och närmast flagg vann Anders.

På lördag morgon, inför första rundan låg dimman tät över banan men skingrades till första start 09:50. Sen blev det varmt o soligt som en högsommardag - en perfekt golfdag närmade sig!

12 taggade gubbar startar i HöstMajorn dag1 och även denna runda går på södra banan. Efter 5 timmars spel har Dick spelat bäst på -2, följt av Claes på +1 och Micke + 2. Mycket hände på 18e hålet, som var ett riktigt svårt avslutningshål på södra banan. Längsta drive vann Dan och närmast flagg Micke.

Efter lunch var det dags för en nio håls scramble som började med en fantastisk ”Kinky-tävling” (längsta drive-tävling) initierad av Anders, där alla skulle börja sin scramble med att slå ut med Kinky-drivern i stället för egen och vinnaren där fick fina priser som Anders sponsrade.

Vinnare av Kinky-tävlingen blev Håkan som slog en drive som var längre än någon annan drive han tidigare slagit i sitt liv. Förste man ut och var kom denna timing och kraft ifrån ??

Vinnare av scramble-tävlingen blev Micke, Jens, Ingemar och Sven på -3. Därefter samlades en gäng och såg en halvlek av Sverige - Estland i restaurangen.

På söndag var det så dags för avslutningen av våran två dagars Reima Memorial, tolfte upplagan - skulle någon komma ikapp Dick och Claes…?

Första boll startade 08:00 på en dimmig södra bana där sikten endast var ca 50m men efter c:a 3-5 hål beroende på starttid, lättade dimman och en solig dag med bra förutsättningar stundade.

Sista dagens spel bjöd på jättefina resultat och vanns av Lasse på -1 följt av Håkan på E och Sven på +1. Claes håller ihop sitt spel och avslutar också på +1 som fyra. Dick som ledde efter första dagens spel hade en tung första nio och halkade ner i resultatlistan.

I och med det vinner Claes totalsegern på +2 följt av Lasse på +4 och Sven på tredje plats, +7. Längsta drive vinner Jens och närmast hål Micke, igen!

Dagarna i Araslöv bjöd på en bana i kanonskick, rena högsommarvärmen alla dagar samt en restaurang med riktigt god mat. Totalt en riktigt härlig vistelse på en suverän anläggning!

Ett speciellt tack till Anders som sponsrade med fina priser till tävlingen - mycket uppskattat av alla!

 

//Mikael&Håkan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hjärt&Lungfonden

Eagles (0 x 250 SEK):     0 SEK

Birdies (7 x 75 SEK):   525 SEK   

-------------------------------------

tt1: 450 SEK   tt2: 525 SEK   tt3: 450 SEK    tt4: 675 SEK    tt5: 300 SEK    tt6: 150 SEK   tt7: 525 SEK   tt8: 525 SEK

Totalt tt1 - tt8:  3600 SEK             

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resultat 

netto&bruttotabell                                  

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resumé Araslöv Reima Memorial TT8

Resan började i Gbg/Kålltorp med att Claes hämtade upp tävlingsledningen (Micke, Håkan). Efter tre timmar i bil anländer vi till ett varmt o soligt Araslöv Golf Klubb.

Dagen till ära bjuder på ett perfekt golfväder med sol o svag bris, 7 tappra gubbar spelar inspelsrundan på Södra banan. Efter dagens spel står Lasse som vinnare på stabila 72 slag netto flöjt av Micke på +3 och Claes på +4. Längsta drive vann Micke och närmast flagg vann Anders.

På lördag morgon inför första rundan låg dimman på över banan men skingrades till första start 09:50 sen blev det varmt o soligt som en högsommardag en perfekt golfdag närmade sig. 12 tappra gör upp om Reima Memorial även denna på södra banan. Efter 5 timmar spel har Dick spelat bäst på -2 där efter följt av Claes på +1 och Micke + två andra på +5, . Mycket hände på 18é hålet som var ett riktigt svårt avslutningshål på södra banan.  Längsta drive vann Dan och närmast flagg Micke.

Efter en lunch var det dags för en nio håls scramble som började med en fantastisk ” Kinky tävling” (längsta drive tävling) initierad av Anders där alla skulle börja sin scramble med att slå ut med Kinky drivern i stället för sin egen och vinnaren där hade fina priser som Anders sponsrade.

Vinnare av Kinky tävlingen var Håkan som slog en drive som var längre än någon annan drive han tidigare slagit i sitt liv. Var kom denna timing och kraft ifrån?? Vinnare av scramble tävlingen som var Micke, Jens, Ingemar och Sven på -3. Därefter samlades några och såg en halvlek av Sverige-Estland i restaurangen.

Nu var det dags för avslutningen på våran två dagars Reima Memorial, skulle någon komma ikapp Dick och Claes………Första boll statade 08:00 på en dimmig södra bana där sikten endast var 50m men efter c:a 3-5 hål beroende på starttid lättade dimman och en solig dag med bra förutsättningar stundades.

Sista dagens spel bjöd på jätte fina resultat och vanns av Lasse på -1 följt av Håkan på E och Sven på +1. Claes håller ihop sitt spel och avslutar också på +1 som fyra. Dick som ledde efter första dagens spel hade en tung dag och halkade ner i resultatlistan.

I och med det vinner Claes total segern på +2 följt av Lasse +4 och Sven klättrar upp som trea. Längsta drive vinner Jens och närmast hål igen Micke.

Dagarna i Araslöv bjöd på en bana i kanon skick, rena högsommarvärmen alla dagar samt en restaurang med kanon mat. Totalt en riktigt härlig vistelse för en Duff & Topp major.

Speciellt vill vi tacka Anders som sponsrade med fina priser till tävlingen mycket uppskattat av alla.