2016 Duff&Topp Matchplay Trophy, 8th edition  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                                                                      

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Final

Anders E / Dan  -  Anders E 2/1 

Torslanda 10/12

 

 
Dan och jag har under hösten haft svårt att hitta en speltid för att avgöra finalen. När nu Torslandas greenkeeper bestämt sig för att hålla sommargreenerna öppna fanns ingen återvändo. På med vantar och långkalsonger och samling vid banan 9.30.
Vädret hade sett hyfsat ut på prognosen men väl på plats var det dyngblött, dimmigt och på det hela taget ganska oinbjudande.
 
Båda spelarna kom dock iväg hyfsat på första hålet. Så länge bollen kunde slås från peg var väl slagen godkända men slag där bollen låg på marken blev aldrig riktigt bra. 
 
Ingen av spelarna briljerade således och jag var väl något enstaka hål upp under de första 9 hålen.  I början av de sista nio var jag som mest 3 hål upp men Dan tänkte inte släppa taget. På 15:e hålet lyckades jag slå bort bollen och då var skillnaden bara 1 hål i min favör. 16:e är ett långt besvärligt hål som nu var blev ännu jobbigare då tee var allra längst bak och vinden helt plötsligt ökat till säkert 12-14 sekundmeter. Utslagen är OK, så även Dans andraslag som ser ut att träffa green. Problemet är bara att han siktat på vinterflaggan, som är ca 75 m vänster om den riktiga flaggan, sett från vår vinkel.  Dans dubbel på hålet mot min bogey delar hålet. 
 
På 17:e är det Dans tur att slå ut först tack vara gamla meriter.  Av någon outgrundlig anledning väljer han en hybrid från tee trots blöta och en stark kylande motvind. Slaget är dessutom hookat vilket lämnar honom säkert 180 m till green. Jag slår en bra drive och har bara 90 meter kvar. Lite schabbel från Dan och med en 20 centimeters putt för par för mig får Dan att sportsmannalikt skänka hålet. Därmed skrivs resultatet 2-1 i min favör.
 
Trots förhållandena hade vi båda en trevlig dag på banan men tipset till nästa års finalpar är nog att inte vänta till december med att få matchen spelad.